Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministra

>

Vučinović: Sve vjerske zajedince u Crnoj Gori moraju imati izjednačena prava

Vučinović: Sve vjerske zajedince u Crnoj Gori moraju imati izjednačena prava
Datum objave: 04.03.2020 14:20 | Autor: KABINET MINISTARKE BEZ PORTFELJA

Ispis Štampaj stranicu


„Sve vjerske zajedince u Crnoj Gori moraju imati izjednačena prava, svojstveno svim uređenim demokratijama“, izjavila je ministarka Marija Vučinović tokom susreta sa ambasadorkom SAD-a Džudi Rajzing Rajnke.

Ministarka bez portfelja Marija Vučinović primila je u posjetu ambasadorku Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke.

Ministarka Vučinović i ambasadorka Rajnke razgovarale su o aktuelnim društveno političkim temama u zemlji, o ostvarenim rezultatima kao i ispunjavanju daljih obaveza Crne Gore na putu ka EU.

Tokom susreta, razgovarano je i o Zakonu o slobodi vjeroispovjesti i aktuelnim protestima u organizaciji SPC u Crnoj Gori. Ministarka Vučinović je istakla da sve vjerske zajedince u Crnoj Gori moraju imati izjednačena prava, svojstveno svim uređenim demokratijama. 

„Svakako da u demokratskoj državi Crnoj Gori, svaki građanin ili grupa građana imaju legitimno pravo da svoje nezadovoljstvo izraze protestom, ali na način da time ne ugrožavaju ili narušavaju prava i slobode drugih građana. Poruke koje se šalju sa protesta nijesu dobar put u rješavanju problema”, naglasila je Vučinović i dodala da sva pitanja treba rješavati dijalogom u okviru instutucija sistema.

Vučinović je ukazala i na značaj SAD-a koje svojom odgovornom i partnerskom politikom daju snažan doprinos i podršku Crnoj Gori kroz članstvo u NATO, ali i u procesu priključenja EU.

Takođe, ministarka Vučinović je upoznala ambasadorku Rajnke sa svim aktivnostima koje sprovodi Kabinet bez portfelja. 

Ambasadorka Rajnke je naglasila da će Kabinet kojim rukovodi ministarka Vučinović i Vlada Crne Gore imati u SAD pouzdanog partnera za podršku i saradnju.

U tom pravcu sagovornice su saglasne da će dvije zemlje i ubuduće raditi na dodatnom jačanju bilateralne saradnje. 

KABINET MINISTARKE BEZ PORTFELJA