Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministra

>

Radna posjeta ministarke Vučinović Glavnom gradu

Radna posjeta ministarke Vučinović Glavnom gradu
Datum objave: 23.04.2019 12:21 | Autor: KABINET MINISTARKE BEZ PORTFELJA

Ispis Štampaj stranicu


Zajednička saradnja državnih institucija i lokalnih uprava neophodna je za zaštitu prava građana, zaključeno na sastanku ministarke bez portfelja Marije Vučinović i gradonačelnika Glavnog grada Ivana Vukovića.

Ministarka Vučinović je naglasila da se sihronizovanim radom gradskih službi može uticati na smanjenje posljedica od elementarnih nepogoda, gdje se Glavni grad može voditi dobrom praksom pojedinih crnogorskih opština, koje iz lokalnog kapitalnog budžeta, opredjeljuju sredstva za realizaciju preventivnih mjera.

Na sastanku u Opštini Glavnog grada, pored ministarke Vučinović i gradonačelnika prisustvovali su Vukota Stanišić, rukovodilac Odjeljenja za savjetodavne poslove u biljnoj proizvodnji - Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, Slobodan Marinović, iz Ministarstva finansija, kao i Goran Janković, predsjednik Komisije za procjenu štete Glavnog grada.

Tokom sastanka razgovarano je o radu i funkcionisanju Komisije za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, dok je Vukota Stanišić, član Komisije i rukovodilac Odjeljenja za savjetodavne poslove u biljnoj proizvodnji - Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, predstavio subvencije koje Ministarstvo pokriva poljoprivrednim proizvođačima.

Gradonačelnik Ivan Vuković je upoznao sagovornike sa radom službi u nadležnosti lokalne uprave dodavši da je međuinstitucionalna saradnja neophodna, posebno imajući u vidu predstojeću ljetnju sezonu i potencijalne rizike koji su karakteristični u ljetnjim mjesecima.

Na sastanku je zaključeno da će se saradnja Opštine i Kabineta ministarke bez portfelja, u narednom periodu intevizirati kroz razne vidove i programe.

KABINET MINISTARKE BEZ PORTFELJA