Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministra

>

Ministarka Vučinović gostovala na RTCG

Ministarka Vučinović gostovala na RTCG
Datum objave: 11.03.2019 12:15 | Autor: SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu Video Video Download Download


SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORESLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GOREMinistarka u Vladi Crne Gore, Marija Vučinović je gostovala 11.03.2018. godine na Jutarnjem programu RTCG.

Tema gostovanja su bile elementarne nepogode koje su zahvatile Crnu Goru 23.02.2019. godine.

Ministarka je izjavila da su najveću štetu pretrpjele opštine Tuzi, Danilovgrad i Golubovci, kao i Klinički centar Crne Gore i domovi zdravlja na opštini Podgorice.

Dodala je da je tim povodom, Vlada Crne Gore na sjednici od 28.02.2019. godine odobrila urgentnu pomoć i to: 40.000 € za Klinički Centar Crne Gore, specijalnu bolnicu za pućne bolesti „Dr Jovan Bulajić“ Brezovik u Nikšiću, kao i šest Domova zdravlja na teritoriji Podgorice, kao i po 30.000 € za opštine Tuzi, Danilovgrad i Golubovci.

Tokom emisije je dodato da je Komisija za procjenu šteta od elementarnih nepogoda uvrštena u Strategiju, čijom će se izradom doprinijeti efikasnijem radu Komisije i izprecizirati rad iste, kako bi se eliminisale eventualne zloupotrebe podnosilaca zahtjeva.

Ministarka je dodala da sve opštine još uvijek nisu dostavile podatke o procjeni šteta i da će se ti zahtjevi rješavati po prijemu istih.

Pojasnila je da stranke koje su pretrpjele odredjeni vid štete, istu prijavljuju opštinskim komisijama, koje se nakon procjene prosledjuju Vladinoj Komisiji za procjenu šteta od elementarnih nepogoda.

KABINET MINISTARKE BEZ PORTFELJA